Pasen vieren op school!

1 april 2022

De laatste dag voor de Paasvakantie, dat konden onze kleuterjuffen niet zomaar voorbij laten gaan.

Er werd wat gebrainstormd met een heerlijk resultaat.

De dag begon al lekker gezellig met een heerlijk ontbijt. Alle kleuters en juffen verzamelden in de eetzaal om samen hun ontbijt op te eten.

Als alles verorberd en opgeruimd was werden we verwacht in de poppenkast klas, daar speelden de juffen het verhaal van het mooiste ei. Een verhaal van 3 kippen die alledrie een prachtig ei gelegd hadden voor de koning. Die moest kiezen welk ei het mooiste was, u kan het wel al denken dat die arme koning niet kon kiezen, alle kippen mochten op zijn landgoed blijven wonen voor de rest van hun leven. Eind goed, al goed.

Na de speeltijd verdeelden de juffen alle kinderen in groepjes. De Paashaas was gespot maar die snoodaard had zich verstopt, het was aan de kleuters om uit te zoeken waar hij zat.

Met hun groepje moesten ze 8 opdrachten vervullen, als ze de opdracht goed uitgevoerd hadden kregen ze een puzzelstuk.

Als al de puzzelstukken samen lagen kregen we een foto te zien van de Paashaas en wisten we waar hij verstopt zat.

Aan het werk dus. We zongen liedjes, deden dansjes, gooiden ballen, sprongen als een konijn kortom onze kleuters deden het PERFECT. En ja hoor al snel hadden alle kleuters alle puzzelstukken gevonden. We wisten waar onze Paashaas zat, snel ernaartoe om alle eitjes op te rapen die onze deugniet had laten vallen.

Na de middag was er nog tijd om wat te dansen en met de Paashaas op de foto te gaan.

Een heerlijke afsluiter van alweer een stukje schooljaar dat voorbij is.

Fijne Paasvakantie

XXX