Sint en Piet op school

4 december 2020

Op 4 december kregen we het bezoek van de Sint en zijn zwarte Pieten.

Ze arriveerden op een wel heel speciale manier, het paard van de Sint was namelijk een hoefijzer kwijt en kon niet meer stappen. Sinterklaas en zijn Pieten moesten liften en werden opgepikt door twee motors. Eén piet kwam te voet naar de kleuterpoort en de motors reden enkele toeren rond onze schoolgebouwen, waar de kinderen hen stonden op te wachten. Het geluid van de motors kriebelde in de kinderen hun buik.

Na een kopje koffie kwam de Sint naar de kerk. Daar werd hij feestelijk onthaalt met het lied ‘Dag Sinterklaasje’.  Ronny en Rita, die voor de veiligheid en 1,5m afstand instonden, verzorgden het Sinterklaasfeest in de kerk. Ze zongen, samen met de kinderen, liedjes over Sinterklaas en Zwarte Piet. Tussen de liedjes door kwam elke klas naar voor en brachten ze een liedje, dansje, franse brief, gedicht,… voor de Sint. De kinderen van het 2de t.e.m. het 6de kregen telkens een mand met lekkers en een zak vol verrassingen. Na de show kwamen de Sint en zijn Pieten op bezoek in de kleuterklassen en het 1ste leerjaar. Daar brachten ze ook een mand vol lekkers en natuurlijk de cadeautjes voor in de klas.

Na een fijne voormiddag ging de Sint terug op pad met zijn zwarte Pieten.

Tot volgend jaar Sinterklaas en Zwarte Piet en bedankt voor al dat lekkers en moois.