Sova week

1 maart 2021

Een sova week. Een weekje werken rond sociale vaardigheden dus, maar hoe moesten we daar aan beginnen.

Net voor het weekend klonk er een geweldige song door de boxen  in Sint- Jozef. Een school voor iedereen met een bijbehorende clip waar in te zien was hoe warm, open en actief onze school is.

Op maandag kregen we al snel hulp,  oma kwam op bezoek en zij leerde ons onze 1e pijler kennen.

• zorg voor jezelf!

De kinderen wisten  waarover het ging: je goed verzorgen, gezond eten, je netjes wassen,….

Maar zorgen voor jezelf gaat veel verder en dat moest vandaag duidelijk worden.

In workshops gingen de kinderen aan de slag. Ze kregen een workshop rond muziek en gevoelens, want het herkennen van je eigen gevoel is een belangrijk onderdeel om je goed in je vel te voelen.

In de 2e workshop konden onze kinderen op zoek naar hun talenten aan de hand van een verhaal en de talentenboom.

Weten waar je goed in bent maakt je een sterker mens, meer zelfzeker en je krijgt meer vertrouwen in jezelf.

Op woensdag dansten we opnieuw op onze superhit waarna er weer iemand op bezoek kwam.

Deze keer kwam er een verpleegkundige de speelplaats opgewandeld. Zij kwam ons vertellen over de 2e pijler

• zorg voor iemand anders

Want het is wel goed dat je voor jezelf zorgt maar je leeft met andere mensen om je heen. Respect voor anderen vinden we erg belangrijk op onze school. En hoe kan je beter je respect tonen dan door een complimentje te geven.

Onze kleuters leerden hoe ze elkaar een compliment konden geven, alle kinderen kregen een complimentje opgespeld.

De lagere klassen dansten er op los op het stippenlied. Ze verdienden hun 4 stippen tegen pesten want dat is iets wat we echt niet meer willen zien. Gedaan met pesten!

Donderdag stond dan weer helemaal in het teken van onze 3e pijler

• zorg voor materiaal

En daarvoor kwam de poetsvrouw langs, die ons er op attent maakte dat we goed voor onze school en onze spullen moeten zorgen. Jassen aan de kapstop ipv op de grond, vuiligheid in de vuilbak, niks kapot maken,…

Er werden hele grote harten op de speelplaats getekend die de kinderen ingekleurd hebben. In de klas maakten we vlaggetjes die onze school helemaal opfleurden.

Op vrijdag mochten we onze knallende week afsluiten. We kregen 3 PRACHTIGE banners om ons aan de afspraken te herinneren.

Om het helemaal af te maken klonk ons sova lied nog 1 keer door de boxen en werd er vrolijk op gedanst.

Een fijne week met mooie afspraken die we meenemen voor de rest van het schooljaar en lang erna.