Kamperen

10 juni 2019

Ons laatste thema van het schooljaar ging over kamperen. De juffen veranderden de poppenhoek in een kampeerterrein. Er was een grote tent met slaapzakken, matrassen en lampjes, een kampvuur, een opblaasboot, een barbecue, een picknicktafel, eten, rugzakken, fluojassen, een hondje, enz…

Juf Caroline gaat graag met de caravan op reis, dus maakten we samen een grote caravan uit karton.

Eerst zorgde juf Ellen dat de caravan de juiste vorm had en daarna mochten enkele kinderen helpen om de caravan te pimpen in mooie kleuren. Als alles droog was werden er twee ramen uitgesneden en werd de caravan bevestig aan een metalen constructie. De kinderen konden nu fantaseren alsof ze met de caravan op reis gingen.

We maakten ook nog een afscheidskaartje met een caravan. Hiervoor moesten de kinderen eerst knikker-schilderen op een blaadje papier. Daarna prikten de kinderen hun raam en deur uit. Op een blauw blaadje papier stempelden ze witte wolken en een zon. En tot slot knipten we uit groen papier gras. De juffen kleefden alles aan elkaar en zorgden voor een verrassing in het raam en deurtje.

Tijdens de godsdienstmomenten leerden we over “op stap gaan”. Tofke (onze godsdienstpop) had een grote rugzak bij want hij had net een grote wandeling gemaakt. De kinderen mochten raden wat je nodig had om te gaan wandelen.

• goeie wandelschoenen
  • een (regen)jas
  • zonnebril
  • pet
  • water

Tofke had de volgende keer iets anders mee, nl vier enveloppen met daarin een opdracht.

• opdracht 1: Wandel samen aan een lang touw, zonder het touw los te laten.
  • opdracht 2: Ga kijken naar een mooie boom.
  • opdracht 3: Eet een koek en drink wat water.
  • opdracht 4: Praat met elkaar over de wandeling.

Ook Jezus gaat op stap, we luisterden naar het verhaal waarin Jezus op zoek ging naar zijn 12 vrienden (apostels) en samen met hen ging hij blijde boodschappen gaan verkondigen. Dus gingen wij ook op stap, maar eerst maakten we kaartjes met daarop blijde boodschappen. Bv. “Ik stap naar jou en maak je blij met een DIKKE DUIM van mij.” We gingen op stap naar alle klassen in onze school en ook bij juf Marianne en Mr. Tristan. Iedereen kreeg van ons een blijde boodschap.

In de laatste weken deden we nog heel veel diverse dingen.

• Verjaardagen vieren van kleuters maar ook van juf Carla.
  • Een slotviering in de kerk.
  • Kijken naar de Komme gots Talent.
  • Een waterdag en spelen in de zandbakken/watertafels

Een Fijne vakantie