De eerste weken in de klas…

1 september 2022

De eerste dagen leerden de kinderen alle hoekjes en speelgoed in de klas kennen. We leerden hoe we onze boekentas moesten legen, waar onze jas/fluojas moeten hangen, hoe en waar we alles moeten opruimen,…

Anna, onze klaspop, moest van haar ouders ook eens opruimen want ze vond haar knuffelkonijn niet meer. Maar Anna had geen zin om op te ruimen. Waar ze ook zocht ze vond haar knuffel niet en haar kleine broer Lars had hem ook niet. Dan toch maar al het speelgoed opruimen. En ja, achter een grote vrachtwagen lag Anna’s knuffel. Aan de hand van dit verhaal leerden de kinderen dat opruimen toch belangrijk is.

Anna, onze klaspop, had op school toverwoordjes geleerd. “Alsjeblieft”-“dank je wel”-“graag gedaan” Onderweg naar huis gebruikte ze haar toverwoordjes. Bij de slager kreeg ze een schelletje vlees en zei ze heel verlegen “dank je wel”. De buurman vroeg aan Anna of ze een peer uit zijn perenboom wou en Anna zei “graag”. Toen ze de peer kreeg zei ze “dank je wel”. Aan de hand van dit verhaal leerden we de toverwoordjes te gebruiken. Wanneer de juf koeken uitdeelt zeggen de kinderen de toverwoordjes of als de kinderen iets willen, leren ze het toverwoordje “alsjeblieft” te gebruiken.

De eerste weken werkten we voor onze verjaardagen. We maakten een verjaardagskaart door gekleurde bollen te stempelen op een blad papier. Het volgende was een verjaardagsmannetje, hiervoor moesten kleuren met stiften en een mooie foto laten nemen. Tot slot versierden we een cijfer drie of vier met confetti, voor op onze toekomstige kroon.

Aan de (vrije)knutseltafel konden kinderen stickers kleven in een verjaardagstaart en de slagroom inkleuren. Of ze konden vierkantjes kleven in een verjaardagscadeautje. Sommige kinderen maakten niks en anderen dan weer veel. Het is dan ook een vrij knutselwerkjes.

Onze volgende thema gaat over boeken en de bibliotheek.