Welkom in de tweede kleuterklas!

9 september 2022

De eerste weken in de tweede kleuterklas zitten erop. Iedereen was blij om elkaar terug te zien en klaar om het nieuwe schooljaar te beginnen. Tijdens het eerste thema lag de nadruk op alles ontdekken en kennismaken met de nieuwe klas.

Juf Hanne is ook nieuw op onze school, van harte welkom! Zij is co-teacher in alle kleuterklassen. Juf Hanne komt in de tweede kleuterklas helpen tijdens overlegmomenten en als extra hulp.

Onze klas telt 27 kleuters (klasfoto)

Bovenste rij: Juf Hanne, Arnaud, Sonor, Staf, Christian, Jack, Lewis, Tristan, Mats, Mossad, Andres, Tymon, Jad, Zidane, James, Benoit, Juf Els en juf Kimberly.

Onderste rij: Leonie, Inaya, Jylana, Noor, Jelisa, Esmée A., Esmée B., Manou, Seher, Danit.

(ontbreken op de foto: Israe en Aamer)

Hoekenwerk:

In de tweede kleuterklas werken we met een kiesbord. De kleuters hangen hun sleutelhanger bij de hoek waar ze willen spelen. Ook mogen ze in die hoek kiezen met wat ze daar willen spelen. Er is dus ook een beperking per hoek. Als de kleuter klaar is met spelen, ruimen ze ook alles op, voor ze een ander hoekje mogen kiezen. Hierbij werken we aan de werkhouding, leren plannen, concentratie en zelfsturing.

Begeleide groepen:

  • Bij juf Els konden de kleuters een boekentas naar keuze versieren. Ze kregen de keuze uit drie verschillende soorten boekentassen en mochten deze versieren met stickers, kleurpotloden, stiften…
  • Bij juf Kimberly konden de kleuters een sleutelhanger maken van Rikki. De kleuters kleurden volgens opdracht: Neusje- roze, broek-geel en wortel- oranje.

Klassikale momenten:

Tijdens het onthaal maakten we kennis met de nieuwe kalenders:

  • daglijn voor een volledige dag ( ochtend- middag- namiddag- avond)
  • weekkalender
  • weerkalender
  • seizoenskalender
  • aanwezigheidskalender

Ook leerden de kleuters tot welk groepje ze behoorden. Omwille van de grootte van de klasgroep wordt tijdens de ‘werkmomenten’ de klas vaak opgesplitst in twee groepen: de appeltjes en de peertjes. De twee groepen kregen deze week de kans om het extra klasje van juf Kimberly te ontdekken.

Juf Els las ook het prentenboek “Dankjewel Alsjeblieft”: Nina is zes jaar oud. Ze heeft lange vlechten, is niet zo groot en ook niet zo sterk. Maar ze heeft wel haar mondje mee, of eerder tegen. Want Nina is vaak net iets te brutaal. Op een dag ontdekt ze in de holte van een boom in de tuin een wonderlijke wereld: een circuswereld van goede manieren.Nina wordt hartelijk verwelkomd door de circusdirecteur Dankjewelalsjeblieft. Op een spitsvondige manier laat hij Nina zien hoe handig toverwoordjes zoals alsjeblieft en dank je wel zijn.

Extra activiteiten:

  • We genoten van het mooie weer en speelden buiten op de kleuterspeelplaats met de fietsen en autobanen.
  • Vrijdag 9 september was er startviering in de kerk met de hele school.
  • Turnen bij juf Kimberly