Naar de Efteling met het derde leerjaar!

4 april 2019

Ergens begin dit schooljaar kwam Zohra naar mij: “juf in de krant van West-Vlaanderen kunnen we puntjes sparen om naar de Efteling te gaan, zouden we dat niet doen?” Ik vond dit wel een super leuk idee, dus kwam er een berichtje op Gimme om de ouders aan te sporen massaal puntjes te verzamelen. En dat deden ze hoor! De puntjes kwamen heel vlot binnen, en echt iedereen deed mee. Ouders, grootouders, collega’s, buren,… Aan iedereen die heeft mee gespaard met ons een dikke dankjewel. Dankzij jullie konden wij op donderdag 4 april genieten van een fantastische dag in de Efteling.

Een vertrek met de bus is voor de kinderen altijd super spannend. Lekker vroeg vertrokken we met z’n allen richting Kaatsheuvel (Nederland) Een rit van 2,5u… Samen met juf Chris en onze mama’s vertrok het derde leerjaar om 7.30u ’s morgens. We hadden een klein beetje file maar dat kon de pret niet bederven. Eens aangekomen besloten we om eerst een leuke wandeling te maken door het sprookjesbos. Tussen de foto’s zal je heel wat sprookjes herkennen maar eigenlijk zagen we er nog veel meer. De kinderen waren dol enthousiast en liepen letterlijk van sprookje naar sprookje. Na het sprookjesbos kon het echte werk beginnen. Even nog wat energie opdoen en onze lunch opeten want daarna stonden de rollercoasters op ons te wachten. Ook kinderen met een klein beetje schrik hebben vandaag veel van hun angsten overwonnen. Er was die dag echt niet veel volk in de Efteling waardoor we maximum 5 minuutjes moesten aanschuiven. Een echte luxe dus! Op de wildwaterbaan mochten sommige kinderen gewoon blijven zitten voor nog een extra rondje. Helaas gaat de tijd super snel. Nog even iets kopen om te eten of te drinken en dan was het alweer tijd om richting de bus te vertrekken. Dan rest mij nog enkel af te sluiten met de mooie woorden: Moe maar voldaan keerde het derde leerjaar van de Efteling terug naar huis 🙂 . Het was een heerlijke dag!