Mijn toekomst, mijn keuze

10 december 2021

Het zesde leerjaar, het laatste jaar van de lagere school, het laatste jaar op deze gezellige school “De Komme”.

Volgend schooljaar staat jullie een grote stap te wachten en deze stap wil ik met jullie zo goed als mogelijk voorbereiden. We gingen de laatste weken op zoek naar onze talenten en leerden die benoemen, waauw, wat veel talent schuilt er hier bij deze kinderen. Bij de ene ligt het er vingerdik op, bij de andere was het iets dieper graven, maar zo mooi de verscheidenheid aan talent in de klas. Het is belangrijk dat we onszelf goed kennen om in de toekomst goeie keuzes te kunnen maken.

Als tweede stap leerden we al een beetje hoe de middelbare school in elkaar zit (hier gaan we na de vakantie nog dieper op in, onder andere met hulp van iemand van het CLB, oud-leerlingen, de SLHD secundaire school, …)

En als afsluiter/evaluatie van het thema bracht elke leerling een spreekbeurt voor de klas waarin hij/zij vertelde over hun droomberoep of het beroep van mama/papa. Het mag gezegd worden, die spreekbeurten waren stuk voor stuk fantastisch! Ik dacht er te laat aan om foto’s te nemen (mijn excuses) maar we zagen echte kapsters voor de klas, leerkrachten in spé, advocaten, verplegers, … Stuk voor stuk overtuigd van de schoonheid van het beroep, knap!

Ik hoop de kinderen de komende maanden nog verder te kunnen helpen en begeleiden in hun keuze en wens iedereen een mooie toekomst. 🙂

Groetjes Juf Gaëlle