Plannen in het 6de leerjaar

9 september 2021

Het zesde leerjaar, de laatste klas van de lagere school…

Het zesde leerjaar is een speciaal jaar, we bereiden ons voor op een toekomst in de middelbare school, maar we sluiten de lagere school ook af en willen dit zo goed mogelijk doen. Hopelijk wordt het een schooljaar om nooit meer te vergeten!

Onze juffen laten ons af en toe al eens “ons plan trekken”, zo leren we onszelf inschatten en plannen.
Dit doen we met ons weekcontract. Op maandag krijgen we een overzicht van lessen die klaar moeten zijn tegen vrijdagmiddag, we krijgen daar elke dag tijd voor tussen de ochtendspeeltijd en de middag. Die lessen mogen we ofwel zelfstandig maken, ofwel met klasgenoten samen. We kunnen zelf kiezen of we in kleine groepjes instructie volgen bij juf en wanneer, we kunnen er ook voor kiezen om door te werken zonder instructie. We hebben zelfs wat tijd over om te lezen of een spel te spelen. Ook ons huiswerk krijgen we op maandag allemaal mee, zodat we zelf kunnen plannen wanneer in de week we wat maken.

Binnenkort gaan we onze talenten verder ontdekken en staat ons nog een moeilijke en belangrijke keuze te wachten, gelukkig hebben we daar nog een heel jaar tijd voor 🙂

Groetjes L6