Carnaval in de 3de kleuterklas

17 februari 2023

Het waren drukke weken. Vorige week was er ons fantastisch schoolfeest: een rugzak vol verhalen. De laatste week voor de krokusvakantie vierden we natuurlijk carnaval in de klas en op school.

In de poppenhoek konden de kinderen zich verkleden en we speelden ook heel wat smartgames. Iedereen maakte ook een werkboekje rond carnaval met verschillende opdrachten: meer/minder, helften zoeken, wat hoort er bij cowboy’s/prinssesen/ridders of piraten, kleur evenveel, groepjes van …. maken, wat past er niet in het rijtje,… Eigenlijk allemaal opdrachten die we vroeger in het jaar al eens deden maar nu nog eens herhaalden.

We kleurden ook allemaal een leuk masker. We mochten zelf kiezen welke we wilden inkleuren. Zo werd het op donderdag een groot maskerfeest en op vrijdag mochten de kinderen dan verkleed naar school komen. Het werd een leuk feestje met veel muziek/gedans en natuurlijk ook een lekker hapje en drankje.

Met de cadeaubon van Adon zijn verjaardag kocht de juf allemaal speelgoed van dino’s. Ook hier werd veel mee gespeeld. Nog eens bedankt mama en papa voor de bon.