Combiklas herfst

28 oktober 2021

De eerste combiactiviteit van het jaar was rond het thema de herfst. De kinderen werden verdeeld in 5 groepen. Elke activiteit duurde 30 minuten en dan werd er doorgeschoven.

Bij juf Chris maakten de kinderen een schatkist van de herfst. Ze versierden de letters van het woord schatkist en wie kon, schreef zijn naam eronder. Daarna gingen ze aan de hand van een foto op zoek naar de juiste vruchten en blaadjes voor in de schatkist.

Bij juf Caroline leerden de kinderen een liedje over een heksenneuzenfeest

Bij meester Peter speelden de kinderen spelletjes op de computer waar ze met de muis moeten werken: puzzels, de juiste letter zoeken,….

Bij juf Gwenny stempelden de kinderen een herfstboom. Eerst tekenden de kleuters een boomstam. Dit deden ze door hun hand en arm op hun tekenblad te leggen en deze te omtrekken met een schrijfpotlood. De boomstam werd dan ingekleurd met bruine wasco. Met de vingertoppen stempelden de kinderen dan blaadjes aan de boom in herfstkleuren.

Bij juf Emily deden de kinderen opdrachten rond wegen en tellen: Hoeveel prentjes staan er op de tekening? Plaats de wasknijper op het juiste cijfer en kijk aan de achterkant of het juist is. Zit er een gekleurd bolletje onder de wasknijper dan is het juist. Er werden ook opdrachten gedaan rond wegen waar de kinderen gingen kijken hoeveel kastanjes er nodig zijn om het voorwerp en de kastanjes in evenwicht te brengen. De verschillende voorwerpen werden ook vergeleken dan. Waar waren er meer kastanjes nodig/ waar minder/ bij wat het meest/ bij wat het minst,…

Na de middag kwamen we nog even allemaal samen in de klas van juf Gwenny om kort te vertellen wat we allemaal gedaan hadden en om af te sluiten mochten de kinderen nog even samen op de grote speelplaats voetballen, krijten en in de boomhut spelen.

De eerste activiteit was alvast super geslaagd. Op naar de volgende!