De letter van de week

13 oktober 2021

Ondertussen leerden we al drie letters: K, V en de G

Heel wat kinderen brachten al tal van spulletjes mee naar de klas. Telkens we een nieuwe letter aanleren, mogen de kleuters thuis op zoek naar dingen waarvan de naam met die letter begint. Al deze spullen worden op de kast geplaatst en gaan na twee weken terug mee naar huis.

Bij elke letter werden we ook al verwend met iets lekkers. Bij de letter K bracht Lars een doos koeken mee die we mochten verdelen. Bij de letter V bracht Jayvano een grote doos mee waarop stond verrassing. In de doos zat een lekkere zak picknicken. Bij het smullen gaan de kinderen enthousiast op zoek naar de letters die we al leerden maar ook naar de letters van hun naam. En bij de letter G bracht Jayvano chocoladegeld mee. Ook Dylan bracht chocoladegeld mee. We zijn al benieuwd naar wat er nog gaat komen bij de volgende letters :-).

De kinderen zijn heel enthousiast over de letters. Bij het stappen naar de bib bekijken ze alle borden en plakkaten met straatnamen om te zien of de letter dat we leerden erbij staat.

In de klas werken we op verschillende manieren nog rond de letters. Niet alleen de letters die we al leerden.

• Schrijven in boekjes in de poppenhoek
  • Woorden typen op de typmachine
  • Spelen met magneetletters en woorden maken
  • letters/woorden en namen schrijven op krijtborden