Feest voor de mama’s/ thema gezelschapsspelletjes

6 mei 2022

Iedereen mocht een gezelschapsspel meebrengen naar de klas. De kinderen legden de spelletjes zelf uit aan de vriendjes en gingen alleen aan de slag. Als het niet lukte, kwam de juf wel even helpen. Er werden heel wat spelletjes gespeeld. Op het einde van het thema mochten de kinderen de spelletjes nog eens uitleggen aan het eerste leerjaar en werden ze tijdens de combiklas nog eens samen gespeeld. Wat was dat leuk. Ondertussen werkten we ook aan een leuk geschenkje voor de mama’s. We versierden een pannenlap met textielstiften en we naaiden met garen een hart op een kartonnen kaart. Niet gemakkelijk maar het eindresultaat was echt prachtig. Hopelijk waren de mama’s er blij mee.

We leerden ook een leuk liedje:

1 lief, 2 lieve, 3 lieve kusjes.

4 lieve, 5 lieve, 6 lieve kusjes.

7 lieve, 8 lieve, 9 lieve kusjes.

10 lieve kusjes voor mijn mama.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

ik wil jou heel graag iets geven.

Ogen dicht en tel tot 10,

dan mag jij mijn cadeautje zien!

Omdat juf Els enkele dagen afwezig was kwamen enkele kinderen uit de tweede kleuterklas bij ons spelen. Zo kwamen Len, Walt, Niene, Marie en Hanna bij ons in de klas spelen. Dat vonden we super leuk. De andere vriendjes van de tweede kleuterklas zaten bij juf Ellen en bij juf Kimberly.