De kinderboerderij !!!

21 april 2022

Op dinsdag 19 april hadden we een afspraak op de kinderboerderij. Het werd een super leuke eerste schooldag na de paasvakantie.

In de voormiddag bakten we allemaal ons eigen broodje. Hiervoor hadden we een kom nodig, bloem, wat meel, zout, gist en lauw water. Alles werd samen in de kom gedaan en dan moesten we vooral heel veel kneden. Dat waren de kinderen duidelijk niet gewoon. Naar het einde toe werd er meer en meer gezucht en hoorden we regelmatig zeggen dat de armen pijn deden :-).  Maar iedereen slaagde er in om een prachtig broodje te maken. Terwijl de broodjes gebakken werden in de oven konden wij even op het speelplein spelen.  We mochten toen ook nog een koeienstal uitmesten. Sommige kinderen speelden liever nog wat verder op het speelplein. Anderen reden dan met heel veel plezier van de stal naar de mesthoop met een liefst zo vol mogelijke kruiwagen. Ook juf Caroline en juf Gwenny draagden hun steentje bij. We mochten ook toekijken hoe de twee koeien die al sedert de start van de herfstvakantie binnen op stal stonden eindelijk weer buiten mochten. Ik denk dat heel veel kinderen nog nooit zo’n vrolijke koeien door de wei zagen huppelen en springen. Daarna mochten we twee kleine lammetjes melk geven uit de fles. Leon en Lilly kregen de eer om de lammetjes de papfles te geven.  Van al dat werken hadden de kinderen duidelijk honger gekregen. We aten gezellig samen ons lunchpakket op om daarna nog even op het speelplein te spelen. Toen iedereen klaar was, verkenden we nog even de rest van de boerderij. Wandelen in de weides tussen de schapen en de geiten mocht echt wel nog wat langer duren; Wat waren die kleine lammetjes en geitjes toch schattig. Gelukkig konden deze niet in de rugzakken:-). Nog even spelen op de boerderij en een leuke groepsfoto nemen om dan weer terug te keren naar school. We vonden het allemaal super leuk. Dank je wel nogmaals aan de chauffeurs om taxi te spelen voor ons. Zonder jullie waren we niet heen en terug geraakt.