Oma’s en opa’s op bezoek in de derde kleuterklas

21 november 2022

Als laatste kwam de omi van Obe. Zij kwam een creatieve activiteit doen met de kinderen. Ze wilden het liefst schilderen dus werd er daarvoor gekozen. Zelf de kleuren kiezen. Een beetje verf van elke kleur in een potje doen en dan kan iedereen aan de slag. Het favoriete onderwerp in de klas is nog steeds de regenboog.  Dank je wel omi om dit met de kinderen te komen doen. Obe vond het vooral leuk om alle kleuren door elkaar te mengen en een nieuwe kleur tevoorschijn te toveren 🙂

Op dinsdag 15 november kwam de opi van Hanna op bezoek in de klas. Hij vertelde over de UNO vlag. Je denkt misschien das niet gemakkelijk om te begrijpen maar opi legde dit heel mooi uit. Is er soms ruzie op school? Ja. Wie zorgt er dan voor dat die ruzie opgelost wordt? De juf. Wel soms is er op de wereld ook ruzie tussen mensen/landen. De UNO is een organisatie die instaat voor de vrede. Zo is opi bijvoorbeeld naar CONGO geweest als militair om daar te helpen de vrede te herstellen. Dank je wel opi om naar de klas te komen. De kinderen weten nog steeds hoe de vlag heet ;-).

Op maandag 14 november kwam oma Marleen langs om spelletjes te spelen met de kinderen. Oma Marleen is de oma van Niene. Er werd gestart met het spel UNO maar daarna werden nog heel wat spelletjes uit de spelletjeskast gehaald om mee aan de slag te gaan. Dank je wel Oma Marleen om langs te komen. We vonden het super leuk dat je met ons wou komen spelen.

Op donderdag 10 november kregen we bezoek van de moeke van Bor. Zij kwam een boekje maken met de kinderen. Een hele leuke activiteit. Iedereen mocht zijn eigen kaft versieren. Met kleurpotloden maakte iedereen een mooie tekening op zijn/haar kaft. Regenbogen, hartjes, sterretjes, wolkjes, mannetjes, bloemen,… Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat de kinderen allemaal tekenden. Moeke had ook hele leuke stickers mee. Iedereen mocht enkele stickers kiezen om op de kaft van zijn/haar boekje te kleven. Geen gemakkelijke keuze. Sommige kinderen hadden het liefst alle stickers gebruikt :-). Met een graveerpen mochten de kinderen ook hun eigen naam op de kaart graveren. Met als eindresultaat voor iedereen een prachtig boekje. Dank je wel moeke dat je deze leuke activiteit met ons wou doen.

Oma Gerda, de oma van Niene was de eerste oma die een bezoekje bracht aan onze klas. Zij kwam wafels bakken. Wat hebben we allemaal nodig om wafels te maken? Bloem, suiker, boter, eieren en melk. Om de wafels te bakken hebben we een wafelijzer nodig. Alles wordt stap per stap bij elkaar gemengd. Iedereen die wou, mocht hierbij helpen. Als het deeg klaar was, kon er gebakken worden. Bor hield het lichtje nauwlettend in de gaten. Samen met oma Gerda gieten we het deeg in het wafelijzer en dan wachten tot ze klaar zijn. Voor iedereen was er een wafel. Ook voor wie niet in de klas was.  En ze waren echt om de vingers bij af te likken. Zoals Niene het zegt: oma bakt de lekkerste wafels van de hele wereld :-). Dank je wel oma Gerda voor de leuke namiddag.