Thema de mooiste vis van de zee

11 oktober 2021

We werkten de afgelopen twee weken rond de mooiste vis van de zee. Dit was ook het thema van de eerste communieviering. Om de kinderen die hun communie deden te verrassen, maakten we voor elk kind een kaart met een mooie vis op. We kleurden met wasco’s de vissen en versierden de schubben daarna met glitterlijm. Op maandag 11 oktober brachten we de kaartjes naar het tweede en derde leerjaar om hen te verrassen.

• We luisterden ook naar verschillende verhalen van de mooiste vis van de zee
  • We keken naar een filmpje
  • We deden een godsdienstmoment rond delen
  • We maakten ook een werkblaadje. De kinderen mochten zelf kiezen welke ze wilden maken: groepjes maken, zoek de grootste vis, zoek de kleinste vis, zoek de juiste letters, zoek het woordje vis,….
  • We speelden ook enkele gezelschapsspelletjes rond de kleuren. Eerst in de kring met de juf en dan alleen met de vriendjes.
  • We leerden ook een versje: visje visje in het water, visje visje in de kom. Visje visje kan niet praten, visje visje keer je om. Visje gaat omhoog. Hapje eten. Weg is vis. Kindjes waar zijn je handjes nu gebleven. K’heb ze aan mijn ruggetje gegeven. Van je één twee drie KIEKEBOE
  • En tussendoor konden we ook in alle andere hoeken van de klas spelen met verschillende materialen