Thema Sint

14 december 2021

Jammer genoeg konden we maar één weekje werken rond dit leuke thema . Corona stak opnieuw een stokje in de wielen.

• We leerden wel een pietengymnastiek
  • We zongen enkele liedjes
  • We keken naar een leuke sinterklaasfilm
  • We knutselden een pietenkroon. We konden kiezen tussen twee pieten die we inkleurden en uitprikten. Voor de armen gebruikten we de muizentrappentechniek en de kroon versierden we door in drie kleuren een patroon te vormen.
  • We konden ook werkblaadjes maken: hier mochten de kinderen vrij uitkiezen.
  • Met de i-pads konden we qr codes scannen om zo leuke spelletjes te spelen binnen het thema sint.
  • In de poppenhoek konden de kinderen zich verkleden in sint of de pieten. En daar konden ze ook zelf pakjes maken die ze dan om te spelen mochten uitdelen.
  • Enkele kinderen bouwden samen met de juf in clics een kasteel en een boot voor de playmobil mannetjes van sint en piet
  • We deden ook een carrousel in het thema met allemaal verschillende opdrachten
  • We speelden ook een leuke spelletje rond de sint met het draairad. Welke woorden beginnen met de letter S. Het groepje dat als eerste drie prentjes heeft gevonden, wint.
  • En we werden ook weer verwend met lekkers bij de letter S 🙂 Lars en Jayvano brachten speculaas mee, Dylan en Jaylano brachten snoep mee.
  • Jammer genoeg kwam de sint naar school toen wij allemaal thuis moesten blijven maar hij bracht hele leuke geschenkjes voor de klas. Zo kregen we twee dozen plus plus stukjes, 2 bouwdozen en bouwplaten van lego, 2 telegeleide auto’s, twee dozen aanvulling aquabeads, een Vtech superstar kidi DJ en een  leuke  robot. Dank je wel Sint en piet voor de leuke geschenkjes. Hier zal heel veel mee gespeeld worden.