Bosuitstap naar Bulskampveld

25 oktober 2021

Met alle kleuterklassen gingen we op uistap met de bus naar het bos. Wat spannend! In de voormiddag deden alle kleuterklassen apart een begeleide activiteit met een begeleidster.

De peuters en jongste eerste kleuters van juf Ellen deden een activiteit rond “Wiebel en Kriebel”. Wiebel is een bloem en ze is jarig. Kriebel is een bij en wil Wiebel verrassen met een verjaardagsfeest, ze vraagt hiervoor de hulp van de kinderen. De kinderen moesten in kleine groepjes allerlei dingen verzamelen.

• aarde
  • stro
  • stenen
  • bladeren
  • taken

Als we alles hadden verzamelen konden we een feestje bouwen voor Wiebel. Samen zongen we nog een liedje en Wiebel trakteerde met een lepeltje honing.

De oudste eerste kleuters van juf Kimberly deden het Kabouterpad. We zochten allerlei kabouters in het bos. Iedere kabouter had een leuke opdracht voor ons. Door de doe-opdrachten maakten we op een speelse manier kennis met de natuurelementen. We voelen, ruiken, goed kijken, luisteren naar de verschillende geluiden.

Na de begeleide activiteit was het tijd voor de lunchpauze. We smulden van ons lunchpakket, want onze buikjes hadden honger van de boslucht. Nadat onze buikjes opnieuw gevuld waren, maakten we samen met onze groep nog een avontuurlijke wandeling. We eindigden de dag in het speelplein met een koekje. Het was een topdag en keerden moe, maar voldaan terug naar school.