Kerstsfeer in de klas.

20 december 2021

Na een rust periode kregen we nog 1,5 week om te genieten van Sinterklaas zijn speelgoed en van de kerstsfeer in de klas.

Natuurlijk waren we heel nieuwsgierig naar wat de Sint en zijn Pieten hadden gebracht naar onze klas. Samen met juf Emmy, want zij verving juf Kimberly, keken we in de klas van juf Ellen. Niks! Dan maar eens kijken in de klas van juf Kimberly. En ja hoor, daar stond alles klaar. Voor alle kinderen letterkoekjes, speculaas en chocolade maar vooral veel experimenteer materiaal voor de kinderen. Eén voor één bekeken we elk pakje en daarna konden we ermee spelen/experimenteren.

De volgende dagen namen we de kerstsfeer op in onze klas. We hingen wat kerstversiering en lampjes op om de klas gezellig te maken. We zorgden ervoor dat de kinderen zelf een kerstboom konden versieren, er was een poppenhoek om lekker eten in te maken, er was een poppenhoek om voor de baby te zorgen (verwijzing naar baby Jezus), ze konden met diamanten steekparels een kerstboom versieren, kleuren sorteren in een kerstboom, doppen plakken op een kerstboom, een kerstboom beschilderen met oorstaafjes,…

Voor onze godsdienstmomenten luisterden we naar het verhaal van Moeke Maria. Zij kreeg bezoek van een engel, de engel vertelde dat Maria in blijde verwachting was. In verwachting zijn, wat is dat? We keken samen naar foto’s van mama’s en papa’s die in blijde verwachting waren. De mama kreeg een dikkere buik want de baby moet veel groeien en we zagen ook dat de mama’s en papa’s blij keken naar elkaar.

Moeke Maria en Papa Jozef moesten naar Betlehem gaan, onderweg werden ze moe maar vonden geen slaapplek. Dan maar in een stalletje en daar werd baby Jezus geboren. Baby Jezus werd door veel mensen bewonderd, onder andere de herders en de drie koningen kwamen naar hem kijken. Ze hoorden nl. van de engel dat Jezus goeie dingen ging verrichten als hij groot werd.

Een nieuwjaarsbrief voor onze mama en papa mocht niet ontbreken, dus gingen we aan de slag.

De oudste eerste kleuters tekenden met vetkrijtjes sterren, slingers en stippen op een canvas. Nadien gingen ze met blauwe ecoline (toververf) over hun tekeningen. De jongste eerste kleuters en peuters stempelden met een ballon op hun canvas, ze mengden hierbij de kleuren licht blauw, blauw en wit.

Een volgende stap was het versieren van een muts en wanten. Hiervoor deden alle kinderen water op hun muts en wanten met een penseel en legden nadien toverpapier erop. Als alles goed droog was konden de juffen het toverpapier verwijderen en zagen we prachtige kleuren op de wanten en muts.

Met al deze kunstwerkjes maakten de juffen een mooie nieuwjaarsbrief die u binnenkort kan bewonderen.

Bij een nieuwjaarsbrief hoort een versje, ook dat hebben we super super super veel geoefend. Hopelijk lukt het hen nog maar help hen maar indien dat nodig is.

De laatste dag voor de Kerstvakantie, hielden we een kerstfeestje in de klas. Juf Babette kwam elke vrijdag helpen. Iedereen was feestelijk gekleed en in de voormiddag zorgden we ervoor dat iedereen (die dat wou) mooie gelakte nagels had. In de namiddag dansten we samen op enkele liedjes en daarna was het aperitieftijd.

Fijne Feestdagen