Hoekenwerk

28 september 2021

Elke dinsdag staan juf Sarah en juf Joke samen in het 4e leerjaar. Op die dag kan iedereen (nog meer dan anders) werken volgens zijn of haar kunnen. Het laatste uurtje van de dag (hoekenwerk) is zo’n topmomentje voor iedereen. Hoe dit verloopt, kan je hier lezen.

Om iedereen enthousiast en actief te houden is het belangrijk dat iedereen ‘de juiste’ oefeningen krijgt. Wie goed alle maaltafels kent, moet daar niet elk moment extra op gaan oefenen. Wie nog niet helemaal mee is met kloklezen, moet hier nog oefenkansen voor krijgen. Tijdens het uurtje hoekenwerk krijgen de leerlingen drie opdrachten die helemaal passen bij hen. Dit kunnen opdrachten op Bingel zijn, dit kan een spel zijn, extra oefenen op tafels, extra oefenen om correct met een geodriehoek te werken… en nog veel meer. Sommige opdrachten kunnen leerlingen alleen doen. Bij andere opdrachten is er extra hulp van juf.

Het eerste hoekenwerk is in ieder geval heel goed verlopen. Leerlingen helpen elkaar waar nodig, iedereen was gemotiveerd en er werd hard gewerkt. Blije gezichten bij iedereen. Op naar de volgende keer!