Kinderboerderij

14 oktober 2021

Tijdens ons bezoek aan de kinderboerderij kregen we de kans om onze kookkunsten te tonen. We maakten een heerlijke vegetarische pastaschotel. Het was een topdag. Benieuwd naar meer?

Enkele enthousiaste ouders en grootouders brachten ons naar de kinderboerderij. Daar kregen we eerst wat uitleg over voeding, over hoe voeding op ons bord geraakt… Er werden heel wat vragen gesteld door iedereen. Na al die vragen was het tijd voor actie. We konden een aantal van onze groenten die we nodig hadden zelf gaan oogsten in de moestuin. Eten uit je eigen tuin halen is niet alleen heel leuk, maar ook goed voor het milieu. We hebben bijvoorbeeld geen vrachtwagens nodig om alles naar supermarkten te brengen.

Na het verzamelen van al onze ingrediĆ«nten kwamen snijplankjes en snijmesjes boven. We maakten een aperitief met groentjes en dipsaus. Als hoofdgerecht werd een vegetarische pastaschotel gemaakt. Enkele andere leerlingen zorgden voor een kruidendrankje. Vol enthousiasme begon iedereen aan z’n opdracht. En het resultaat was heerlijk!!!

In de namiddag mochten we nog enkele dieren eten geven.

Het was een heerlijke dag!