Beestenbuurt!

26 oktober 2021

Beestenbuurt is een verhalend belevingsparcours dat vertrekt vanuit het verhaal van Roestje, de eekhoorn. Hij moet noodgedwongen verhuizen. Samen met de kinderen verkent Roestje het bos en leert de dieren die er wonen kennen.

De kinderen worden uitgenodigd om spelletjes te spelen, opdrachten uit te voeren en hierbij al hun zintuigen te gebruiken. Op deze speelse manier leren ze de bosbewoners, hun leefgewoonten, woonplaatsen, voedingspatronen en eventuele vijanden kennen.

Dit was de activiteit van de derde kleuterklas. Iedereen was heel enthousiast en luisterde heel aandachtig. We hebben heel veel bijgeleerd. Na de activiteit was het tijd om ons lunchpakket  op te eten en daarna gingen we op wandel om vruchten en blaadjes te zoeken voor de combiklas met het eerste leerjaar.

We sloten onze dag af met nog wat spelen op het speelplein om daarna moe terug te keren naar school. We hadden heel veel geluk met het weer. De hele dag droog tot op het moment dat we terug naar school moesten keren.