Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

13 september 2021

De kinderen uit onze klas waren nog nooit naar een neuzenfeest geweest. Maar wat is dat dan een neuzenfeest?

Aan de hand van een verhaal kwamen we te weten wat een neuzenfeest was. In het verhaal leerden we ook over heel veel andere feestjes zoals een hoedjesfeest, een toeterfeest, een pannenkoekenfeest en een pyjamafeest.

Elk feestje vierden we in de klas met een activiteit.

Hoedjesfeest: In de poppenhoek lagen er verschillende feestelijke hoedjes en voor onze verjaardagskaart versierden we een hoedje en een strik met kleurrijke bollen.

Toeterfeest: We leerden dansen op de polonaise en ’s avonds kregen alle kinderen een toeter mee naar huis.

Pannenkoekenfeest: Juf Kimberly was jarig en bakte voor de ganse klas verse pannenkoeken. Eerst keken we samen wat we allemaal nodig hadden voor het deeg, dan konden we kijken hoe juf Kimberly de pannenkoeken bakte en in de namiddag aten we ze op en dronken we chocolademelk.

Pyjamafeest: Alle kinderen en juffen hadden hun pyjama aan. In de namiddag hielden we in de turnzaal een pyjamafeestje. Er werd veel gedanst en op het einde deden we nog eens de polonaise doorheen de gangen van de school.

Neuzenfeest: Iedereen kreeg een kleurrijke neus om naar huis te gaan.

Naast al die feestje deden we ook nog volgende activiteiten in de klas.

• We luisterden naar verschillende verhalen over jarig zijn.
  • De wijze uil leerde ons woorden: Jarig zijn – blazen – vlaggetjes/slinger – op
  • We leerden een versje over jarig zijn. “Blazen blazen kaarsjes uit. Handje klappen la-la-luid. Liedjes zingen doe je mee. Ik ben jarig, joepie joepiejee.”
  • Een cijfer drie of vier inkleuren voor op onze toekomstige verjaardagskroon.
  • Pannenkoeken wrijven met verf voor onze toekomstige verjaardagskaart.
  • Yoga met onze knuffels.
  • Liedjes zingen over jarig zijn.
  • De poppenhoek werd omgetoverd tot een echte feesthoek. Vlaggetjes, taartjes, wafeltjes, limonade, chipjes… De kleuters konden naar hartelust feest vieren.

Hieronder nog enkele filmpjes

IMG_5819IMG_5850IMG_5865IMG_5866