Bezoek van de paashazen

31 maart 2023

De kleuters werden aan de poort verwelkomd dit jaar door twee paashazen. De laatste dag voor de paasvakantie doen we traditiegetrouw een paasontbijt met de kleuters. De tweede en de derde kleuterklas aten hun ontbijt gezellig op in de grote eetzaal waar de kinderen van het 5de en 6de leerjaar ondertussen ook koekjes bakten. De peuters en eerste kleuters aten hun ontbijt op in de kleine eetzaal.

Na het ontbijt was het tijd voor wat gymnastiek en gedans met de twee paashazen. We deden onder andere de ochtendgymnastiek van Samson en Gert, De konijnen stopdans en het liedje van lief klein konijntje had een vliegje op zijn neus. Na al dat gedans was het tijd om even buiten te spelen.

Na de speeltijd werden alle kleuters in 10 groepen verdeeld. Elk groepje werd begeleid door twee leerlingen van het 6de leerjaar. Samen deden ze een paasspeurtocht met verschillende opdrachten.

De opdrachten waren

  • tikkertje paashaas
  • dingen die te maken hebben met pasen uitbeelden en raden
  • een liedje zingen waarbij een ei moest verstopt worden. Kan er geraden worden wie het ei vast heeft?
  • op de foto met de paashazen
  • paaseieren in een mand werpen
  • rek en strek oefeningen met de paashaas

Wat deden de kinderen van het 6de leerjaar dat goed. De kleuters vonden het super leuk. Een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is. Paaseitjes zoeken buiten zat er dit jaar niet in door het slechte regenweer. Gelukkig hadden de paashazen lekkere eitjes in de klas verstopt en kon er in de namiddag toch nog wat gezocht worden.

Fijne vakantie en alvast een Vrolijk Pasen