Carnaval bij de peuters en eerste kleuters

13 februari 2023

Na veel repeteren voor het schoolfeest was het nu tijd om eens een rustig weekje over Carnaval te leren.

We luisterden eerst naar het verhaal “Anna viert Carnaval” daarin maakten we kennis met nieuwe woorden zoals confetti, slingers, verkleden, gek,… Juf blies ballonnen op, toonde wat confetti was en versierde de kring met enkele slingers. Aan het prikbord maakten we kennis met enkele Bumba-figuren want Anna was verkleed als Clown. De meest gekende clown bij onze kinderen is dan ook Bumba en zijn vrienden.

Aan de tafel konden de kinderen puzzels maken van Bumba (inlegpuzzels en gewone puzzels) en Anna’s veranderen in een clown (hiervoor moesten ze goed naar de juiste kleuren kijken).

De eerste kleuters kregen een moetjes-opdracht. Per twee speelden ze een spel met een kleurendobbelsteen. Elk om de beurt rolden ze met de dobbelsteen, het kleur dat ze rolden moesten ze benoemen en daarna met hetzelfde kleur een bol inkleuren bij de clown.

Bij juf Kim (vervangster van juf Wendy) konden de kinderen vormenstickers kleven op de juiste plaats en we kleurden een kleurplaat van Anna als clown in met vetkrijtjes. Juf Ellen en juf Kim gingen nadien met Ecoline over de kleurplaat om hem nog wat meer op te fleuren.

We vierden in die week ook twee verjaardagen en leerden een bewegingsliedje over Carnaval. Tot slot vierden we op vrijdag Carnaval, alle kinderen waren mooi verkleed en we genoten van een chipje en drankje.

Fijne vakantie