Heksje Mimi geeft een griezelfeestje.

18 oktober 2021

Heksje Mimi is een vriendinnetje van Anna en zij geeft een griezelfeestje.

“Vandaag geeft heksje Mimi een griezelfeestje! Samen met Roosje en poes Bobo bereidt ze alles voor. Uitnodigingen schrijven, taart en heksenkoekjes bakken, toverlimonade maken … En dan komen de heksenvriendjes op hun bezem aangevlogen. Het wordt een leuk griezelfeest. De heksjes eten, lachen en vertellen spannende verhalen. Poes Bobo eet intussen stilletjes van al het lekkers dat op tafel staat. Maar dat had hij beter niet gedaan …”

We versierde de klas met pompoenen, skeletten, heksen, spinnen, vleermuizen,… De kinderen keken hun ogen uit in de klas. In de poppenhoek van juf Kimberly konden de kinderen heksensoep maken en bij juf Ellen konden de kinderen met de Halloween-handpoppen elkaar een beetje doen schrikken.

We leerden twee liedjes, ééntje over Halloween en ééntje over een kriebelspin.

KRIEBELSPIN

Kriebel kriebel spin, kriebel kriebel spin, je kriebelt op mijn neus en kin.

Langzaam loop je naar mijn been. Dan ren je naar mijn teen.

HALLOWEEN

Tis halloween, tis halloween.

Heb in het bos een spook gezien

Een spook zo wit, zo wit als sneeuw

Het spook kon brullen als een leeuw

Tis halloween, tis halloween.

Heb in het bos een heks gezien.

Een heks met klauwen als een kat

en op haar hoed een grote rat.

Tis halloween, tis halloween.

Heb in het bos een spin gezien.

Een spin met poten en lang haar

ze speelde op haar basgitaar.

Tijdens het knutselmoment, kleefden we witte stukken papier op een ballonnetje. Na de Herfstvakantie gaan we er gekleurde papiertjes op kleven en maken we er een lampion van.

De kinderen van juf Kimberly speelden een heksenspelletje waarbij ze toverdrank moesten maken. We gingen ook samen naar de bibliotheek, speelden met plasticine, maakten puzzels, werkten op de iPad rond Halloween,..

De voorlaatste dag voor de vakantie maakten we zelf mummies om op te eten en bloedsap (water en aarbeiensiroop). De laatste dag vierde we Halloween.

Op de website vind je ook een pagina dat ‘Algemeen’ heet, daar vind je nog foto’s van Halloween.